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Section 213.2.1

Question:

Can a washing machine or a service sink be installed inside a Unisex (Single-Use or Family) Toilet or Unisex
Bathing Rooms.

Answer

No, the code language places limits on what fixtures can be in the unisex restroom.

Commentary:

The intent of a unisex toilet room is to provide relief from FBC Plumbing 403.2 via the exemptions. If the room
is used for other purposes this would defeat the purpose of the exemptions and prevent that business from being
in compliance with FBC Plumbing 403.1, Table 403.1, and 403.2.

Notice:
The Building Officials Association of Florida, in cooperation with the Florida Building Commission, the Florida
Department of Business & Professional Regulation, ICC, and industry and professional experts offer this
interpretation of the Florida Building Code in the interest of consistency in their application statewide. This
interpretation is informal, non-binding and subject to acceptance and approval by the local building official.


