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Section 454.1.3.1.9

Question:

Isit the intent in section 454.1.3.1.9 to allow afence constructed of horizontal members spaced at 4" to meet the
requirements of a public pool barrier. further does 454.1.3.1.9 in the last paragraph direct readers to residential
pool barrier requirements, with the statement fencing consideration shall be given to...

Answer:

454.1.3.1.9 states that "Fencing consideration shall be given to the U.S. Consumer Product Safety Commission
(CPSC) Publication, No. 362, March 2005, guidelines available from CPSC.gov; OR Sections 454.2.17.1.1
through 454.2.17.1.8. 454.2.17.1.2 states, in part, that ..."Openings in any barrier shall not allow passage of a 4-
inch-diameter (102 mm) sphere." Therefore, a4" limitation is applicable to commercia pool fencing.

On 12/19/2017 at 1:59 PM
Commentary:

When fencing is used as described in sections 454.2.17.1.3 through 454.2.17.1.8 with more stringent
requirements, they may be applicable.

Notice:

The Building Officials Association of Florida, in cooperation with the Florida Building Commission, the Florida
Department of Business & Professional Regulation, ICC, and industry and professional experts offer this
interpretation of the Florida Building Code in the interest of consistency in their application statewide. This
interpretation is informal, non-binding and subject to acceptance and approval by the local building official.



