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Section R321

Question:

Is it the intent of The FBC Residential Sec. R321 to regulate only elevators that carry passengers for SFR
applications? Does a "cargo lift" need to meet any Code criteria?

Answer:

No, there is no differentiation or deviation stated for a
residential cargo elevator in R321. They all must comply
with ANSI A.17.1 This would appear to be what the code calls
a "limited use/limited application" elevator, or LULA, and
is required to comply with ASME A17.1

On 04/29/2015 at 1:21 PM

Commentary:

None

Notice:
The Building Officials Association of Florida, in cooperation with the Florida Building Commission, the Florida
Department of Business & Professional Regulation, ICC, and industry and professional experts offer this
interpretation of the Florida Building Code in the interest of consistency in their application statewide. This
interpretation is informal, non-binding and subject to acceptance and approval by the local building official.


