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Section 1006.2.3.5

Question:

Isit the intent of 1006.2.3.5 to require that the emergency lighting system and required illumination be
continuous without interruption through the startup of an emergency generator system installed in accordance
with FBC and NFPA?

Answer

No. Additionally, 1006.2.2 mandates that 10 second max
change over which in effect creates a mandate for a Type 10
system matching the NFPA 101 language. The battery backup
instant-on lights are not required if the generator can

establish emergency power in ten seconds.

Commentary:

The FFPC NFPA 101 section 7.9.2.2 specifies that new
emergency power systems for emergency lighting be at |east
Type 10, Class 1.5, Level 1. This would mean that
restoration of power must occur within 10 seconds. Asa
further note, the high-rise provisionsin NFPA 11.8.5.2.1
mandates a minimum Type 60, Class 1, Level 1. Therefore, it
appears if the system is providing power to the emergency
lighting system, a minimum Type 10, Class 1.5, Level 1
system must be provided.

Notice:

The Building Officials Association of Florida, in cooperation with the Florida Building Commission, the Florida
Department of Business & Professional Regulation, ICC, and industry and professional experts offer this
interpretation of the Florida Building Code in the interest of consistency in their application statewide. This
interpretation isinformal, non-binding and subject to acceptance and approval by the local building official.



