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Section 901.2

Question:

Is it the intent of a, "Change in occupancy with no change of occupancy classification" apply to a change in use
of an occupancy within the same occupancy classification group?

Answer:

Yes, if the work area method is elected. Section 101.5 of
the FBC-EB requires one of three compliance methods be
elected. Under the work area method, this change of
occupancy without change in occupancy classification would
require compliance
with FBC-EB section 908.1, which lists in item #8, health
care facilities as one of the special occupancies which
would require the electrical system to be brought into
compliance with the NEC requirements for the new use.

On 04/19/2011 at 10:34 AM

Commentary:

The prescriptive or performance compliance method may offer
an alternative path of compliance.

Notice:
The Building Officials Association of Florida, in cooperation with the Florida Building Commission, the Florida
Department of Business & Professional Regulation, ICC, and industry and professional experts offer this
interpretation of the Florida Building Code in the interest of consistency in their application statewide. This
interpretation is informal, non-binding and subject to acceptance and approval by the local building official.


