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Section 508.3.1

Question:

Is the intent of Florida Building Code - Building Section 508.3.1 to assign the occupant load factor of the
primary occupancy to an accessory use area of a mixed occupancy? The accessory use area occupies less than
10% of the total floor area.

Answer:

No, unless exempted by Section 508.3.1. Per Section
508.3.1.1 "Occupancy classification. Accessory
occupancies shall be individually classified in accordance
with Section 302.1. Code requirements shall apply to each
portion of the building based on the occupancy
classification of that accessory space."

On 09/22/2009 at 9:27 AM

Commentary:

None.

Notice:
The Building Officials Association of Florida, in cooperation with the Florida Building Commission, the Florida
Department of Business & Professional Regulation, ICC, and industry and professional experts offer this
interpretation of the Florida Building Code in the interest of consistency in their application statewide. This
interpretation is informal, non-binding and subject to acceptance and approval by the local building official.


