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Section 403.1.1.1

Question:

Isit the intent of Paragraph 403.1.1.1 - New Construction - to mean if separate new pressbox and concession
buildings are erected at an existing high school football stadium that the existing separate group toilet building
can remain without upgrading the numbers of toilet fixtures required by FPC Table 403.1? [ The codes have
changed significantly since previous SREF regul ations were used and before Potty Parity (FS 553.86) to
determine plumbing fixture counts for an A-5 stadium seating 3000 spectators.]

Answer

Yes. Only if the existing group toilet rooms are not remodeled or renovated and no additional toilet facilities are
required by the new press box or concession buildings.

Commentary:

In apublic educational facility, if no alterations are being done to the toilet rooms then no changes are required
to the toilet rooms.

Notice:

The Building Officials Association of Florida, in cooperation with the Florida Building Commission, the Florida
Department of Business & Professional Regulation, ICC, and industry and professional experts offer this
interpretation of the Florida Building Code in the interest of consistency in their application statewide. This
interpretation is informal, non-binding and subject to acceptance and approval by the local building official.



